ponedjeljak, 16. siječnja 2012.

upoynavanje za brak

Tijekom razgovora sa prijateljima, često sam naišao na jednu vrlo zanimljivu temu. Radi se o "zoni prijateljstva" i načinima izbjegavanja iste prilikom upoynavanje za brak.
Ne mislim da postoji ikakva literatura u vezi te teme, ili barem nisam našao ništa. Tako da ću uglavnom govoriti iz svoga vlasitog iskustva.

Postoji nekoliko razloga

koji vas mogu dovesti u zonu prijateljstva, i zbog kojih možete čuti one "čarobne" riječi: "Ti si meni super prijatelj."
Prvi razlog može biti pokazivanje naklonosti djevojci koja nije zainteresirana za vas. U puno slučajeva vas ne žele povrijediti, pa odabiru manje zlo.
Drugi razlog može biti da upoznate djevojku i počnete izlaziti s njom, nadajući se da će to prerasti u nešto više. Ali, negdje u postupku, povlačite krive poteze i počnete se ponašati kao prijatelj.
Treći razlog je da djevojci nikada ne pokažete da vam se sviđa kao žena, a ne kao prijateljica.
Čevrti razlog može biti da naletite na curu koja je upravo prekinula s nekime. Često se desi da prvi kojega upozna nakon prekida uleti u zonu prijateljstva.
Hajdemo detaljno raspraviti svaki od ovih razloga.

Prvi razlog

je prilično jednostavan. Upoznate djevojku, često iz bliskog kruga nekoga od vaših prijatelja. Sviđa vam se, i možda provedete više vremena zajedno, ali čim probate nešto, kao što je poljubac ili poziv na izlazak, ona kaže te riječi. Ovdje nema puno što bi se moglo napraviti. Ako joj se ne sviđate... prebolite i nastavite dalje, kako ne bi trošili vrijeme. Vjerojatno i nije prava za vas.

Kod drugog

razloga vi igrate veću ulogu. Upoznate djevojku za udaju, izvedete je na kavu, pa u kino, i onda je počnete malo više izvoditi. Kasnije pokušate nešto, pretpostavljajući da već hodate, pošto pristaje na izlaske s vama, i budete odbijeni. U većini slučajeva, razlog je u vama i vašem ponašanju. Jednostavno, čekali ste pre dugo. Možda ste i sramežljivi, ali ja bih preporučio da je probate poljubiti na drugom ili trećem izlasku. Ako ćete čekati duže, šanse da napravite nešto su sve manje, i imate sve više mogućnosti da postanete njen gay prijatelj.
Upoynavanje
Odlazak s njom u kupovinu je korak bliže prijateljstvu!
Naravno, postoje i drugi razlozi koji mogu dovesti do toga. Žene cijene dobre prijatelje, i ponekad, kada vas već dobro upoznaju, teško im je riskirati prijateljstvo, pogotovo ako nisu sigurne da li ćete vi biti još jedan od kratkotrajnih partnera, ili ste vi Taj. Upamtite, kada počnete izvoditi djevojku, vi joj ne pokušavate postati prijatelj. Pokušavate joj postati dečko/partner i pokušavate je upoynati za brak. Posebno pazite da ne radite stvari koje ona inače radi sa svojim prijateljicama. Nemojte joj pomagati u stvarima u kojima bi joj trebale pomagati prijateljice. To ne znači da budete nepristojni i grubi ako vas zamoli za pomoć, samo naučite to dozirati.

Treći razlog

je sličan drugom. To se dešava kada vam pre dugo treba da djevojci pokažete da vam se sviđa, i da želite imati nešto s njom. Ne šaljete nikakve signale koji bi joj pokazali vaše namjere. Naravno, to ne znači da joj morate sve reći otvoreno, ili čak imati seksualne prijedloge. Ako je zovete na izlazak, morate se potruditi da nasluti razlog zbog kojega je pozivate. Potrebno je malo flerta i zavođenja. Ako kaže ne, znači da joj se ne sviđate na taj način. Tako ćete odmah dobiti odgovor i vidjeti na čemu ste, umjesto da gubite vrijeme i nadate se, i na kraju ne uspijete postati ništa više od prijatelja. Uz to, uvijek bi je trebali na neki način pitati da li viđa nekoga. Takvo pitanje ima dodatno značenje, kao "Ako se ne hodaš s nikime, bi li htjela biti sa mnom?". Naravno, to učinite pristojno i pravi trenutak. Ne dok čekate lift.

Četvrti razlog

je, barem za mene, najgori. Sjećam se kako sam izlazio s djevojkom koja je upravo prekinula s dečkom. Puno smo razgovarali o njima i op njihovoj vezi. Super smo se provodili i učinilo mi se da sve ide savršenim smjerom, ali sam to malo previše otegnuo. Kada sam već bio spreman odustati, poljubili smo se u autu nakon filmske večeri kod mene. Hodali smo mjesec dana, ali se ništa nije desilo. Ukratko, ona je htjela nekoga pored sebe, da se ne bi osjećala usamljeno, ali to je sve.
Ovo se može izbjeći. Upamtite, izbjegavajte djevojke koje su upravo prekinule s nekime. Ako upoznate koju, poslušajte moj savjet. Izvedite e van nekoliko puta, i dajte joj do znanja koje su vam namjere. Ako ne želi ništa, pristojno se povucite. Upamtite, uprao je prekinula i vjerojatno je osjetljiva. Ponekada, nakon prekida, djevojke podivljaju, i spavaju sa više muškaraca, kako bi "nadoknadile" ono što su propustile tijekom veze. Ali, takvu djevojku ćete lagano prepoznati, kako na primjer divlje i sexy pleše u diskoteci.

Što vam još savjetovati?

Čim upoznate nekoga s kime želite seks, ili dublju i ozbiljniju vezu, recite to odmah. Nemojte je puštati da vam čita misli. ZAvodite je, pozovite je na spoj. Probajte nešto najkasnije do trećeg izlaska. Ako ste jako prijateljski tip, iskoristite to i recite nešto kao "Imam problema zbog toga što sam tako dobar, pa me cure uglavnom gledaju kao prijatelja. Možda bih trebao biti veći gad." Naravno, to reite kao šalu, i upotrijebite to kada govorite o prijateljstvu i takvim stvarima. Nakon toga, pokažite muževnu stranu. Djevojke vole dobre dečke, čak iako se ponekad ulove za malo manje dobre.

1 komentar: